Network Menu

Profilen: Linnea Lions

Jag heter Linnea Lions och har befunnit mig här i Toronto sedan 2003. Jag lämnade Sverige efter gymnasiet för att studera inredningsdesign i Melbourne, Australien. Det skulle vara 4 års utbildning, men jag kom aldrig hem. Istället hamnade jag så småningom här i Kanada.

Jag har precis kommit till den där gränsen i livet då man bott utomlands lika länge som man bott i Sverige vilket känns så innerligt konstigt. Hur blir det då, är man lika mycket svensk som kanadensisk? Personligen så känner jag mig fortfarande svensk men jag känner mig mer hemma här i Kanada.

Jag har även två flickor på 7 och 9 år, Emma och Chloé som älskar sina besök i Sverige för att besöka familjen. Är i nuläget så otroligt tacksam för min äldsta som precis visat stort intresse för att både prata, läsa och skriva på svenska. Det glädjer mig att någon så liten som inte har några svenska kompisar här eller går i svenska skolan ändå tycker det är roligt och viktigt att lära sig mitt modersmål. Vänta bara Svenska Skolan, vi kommer så fort covid är över.

Förutom att vara mamma till mina fina ungar driver jag även en inredningsfirma, Designström, med min partner Martin de Sousa. Vår designstudio ligger i Leslieville i Toronto, i ett otroligt mysigt och ljusfyllt factory loft. Vi hjälper kunder med allt från köks- och badrumsrenovering till hela husrenoveringar och nybyggda hus. Tillsammans med arkitekter och hantverkare som vi har bra samarbete med har vi möjligheten att förverkliga våra drömmar och visioner.

Under den här pandemin har vi haft turen att renoveringar har kunnat fortsätta. Eftersom de flesta varit tvungna att stanna hemma det senaste året så har många insett att de nu vill renovera och göra om i sina hem. Det är även många som lyckats spara sina pengar eftersom många aktiviteter som till exempel resor inte varit möjliga och kan då investera mer i sina hem. Jag är så otroligt tacksam för att vi har lyckats jobba under hela året och inte behövt stänga ner.

Jag undrar när vi alla har möjlighet att återigen få åka hem och besöka våra nära och kära. Hoppas ni alla får en helt underbar sommar, det behöver vi efter denna vinter!

Foto: Kiely Ramos @kielyramosphoto