Steg för Hälsa

Steg för Hälsa

När

19 april 2024 - 28 april 2024    
All Day

Event Type

Startskottet går fredag morgon 19 april och målsnöret når vi söndag kväll 28 april. Vi kör samma regler som förra gången och ser fram emot alla härliga bilder från jordens alla hörn på vår Facebooksida ”Steg för Hälsa – SWEA”.

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till tavlingsteg@gmail.com senast torsdag 18:e april. Efter att du anmält dig får du en länk till ett Google formulär där du anmäler stegen själv.

Dra igång med supersiffror redan dag två, anmäl dig till vår promenad den 20:e april (toronto.program@swea.org).

Vi har tre tävlingskategorier – senior 70+, epikuré och aktiv

Senior 70+ är för dig som är 70 eller fyller 70 år innan sista tävlingsdagen. Seniorkategorin har ett max på 5000 steg per dag. Om du tävlar i den här klassen och råkar gå fler steg en dag så kommer endast 5 000 steg att räknas för den dagen.
Epikuré är för er som inte brukar gå mer än 10 000 steg per dag. Om du tävlar i den här klassen och råkar gå fler steg en dag så kommer endast 10 000 steg att räknas för den dagen.
Aktiv är kategorin utan max antal steg per dag.

Det är medeltalet av alla steg tagna i respektive kategori som blir avdelningens resultat. Varje avdelning räknar bara sina två bästa kategorier för avdelningens resultat. Så om ni har tre lag, ett i varje klass, får ni tre medelvärden. Om ni har högst medelvärde i senior och aktiv av alla avdelningar, men 5e plats i epikuré så är ert totala resultat 1+1=2. Det lag med lägsta poäng vinner tävlingen! Om det är oavgjort så är det resultatet i den aktiva kategorin som avgör er placering.

Startskottet går på morgonen, fredag 19 april (din lokala tid) och vi går alla i mål på kvällen, söndag 28 april din lokala tid. Alla steg du tar räknas, inte bara de du tar när du är ute på promenad eller springer en joggingrunda. Ha på dig din ”smart watch”, telefon eller stegräknare hela tiden så du får med dagens alla steg. Parkera bilen lite längre bort och ta ett extra varv med dammsugaren – alla steg räknas!

Varmt välkommen att delta!