Network Menu

Välkommen till Toronto!

SWEA Toronto startades 1982, som den första SWEA avdelningen utanför USA. SWEA Toronto är en av ca 80 lokalavdelningar i världen och har idag ca 140 medlemmar. De flesta av våra medlemmar bor i och runt omkring Toronto, men några av oss finns även i Buffalo.

Våra intressegrupper heter SWEA Central, SWEA Norr, SWEA Syd, SWEA Öst och SWEA Väst. Vi har KontaktSWEor inom varje grupp som ger framför allt nya Sweor en möjlighet att ha en kontaktperson som bor i sitt område.

Varje år arrangerar SWEA Toronto en julmarknad på Harbourfront Centre i Toronto. Detta är ett mycket lyckat evenemang och vår största inkomstkälla.

pine-cones_22360645

 

Så vad går då våra pengar till? SWEA drivs inte i vinstsyfte, istället är vårt största mål att sprida svensk kultur & tradition. Som en del i den ambitionen delar SWEA Toronto årligen ut stipendier till unga kanadensare så att de får möjlighet att studera i Sverige.

 

SWEA stipendiater 2010small

2010 års stipendiater samt vår vice ordförande, Marianne Mannerheim

 

Under året hålls även många andra aktiviteter. Se hemsidans >Aktuellt &amp För medlemmar för mer detaljer.

För ytterligare information om SWEA och våra aktiviteter skicka en email till vår medlemsansvariga medlemskap(Replace this parenthesis with the @ sign)sweatoronto.org?subject=Medlemskap