Möt en swea

Dalila Fransson

Hej!

Mitt namn är Dalila Fransson och jag är extremt glad att jag har hittat SWEA. Jag har nu bott i Toronto i 3 år (rookie), och ofta när jag berättar min historia om hur jag hamnade här så får jag höra att jag borde skriva en bok. Så låt mig börja från början.

Jag är född och uppvuxen i Haninge två mil söder om Stockholm. Min mamma är född i Marocko så min uppväxt var fylld av kulturella inslag från två världar. Idag förstår jag hur viktigt det var för henne att bevara en del av den marockanska kulturen, för det är exakt så jag känner för den svenska.

Efter gymnasiet reste jag runt i Europa och när jag kom hem beslutade jag mig för att inte studera vidare. Istället började jag jobba som säljare på Coca-Cola och jag blev så oerhört kär i företaget och människorna att jag stannade i 12 år. Min tid på Coca-Cola var fantastisk och extremt lärorik, och mitt bästa minne var när jag jobbade på OS i London.

I början på 2017 satt jag hemma med min väninna Marlene. Vi diskuterade 30-årskris och om hur jag ville se mer av världen. Jag hade nämnt till henne att jag ville resa till Toronto, och efter några glas vin och lite övertalande från Marlene så satt jag där med en flygbiljett bokad.

Två månader senare satt jag på ett flyg ensam till Toronto och tänkte för mig själv, vad nu då? Jag anlände till mitt hotell och kände mig helt clueless. Allt med den här resan var så spontant att jag inte ens hade undersökt vad som behövde ses och göras i staden. Jag beslutade mig för att öppna upp en dejtingapp och kanske träffa någon trevlig person som skulle kunna visa mig runt.

Jag började prata med en kille vid namn Dani och vi beslutade oss för att ses över middag och drinkar. Han var fullt medveten om att jag var svensk och bara skulle stanna i en vecka. Vi möttes och jag kommer aldrig glömma hur mitt liv förändrades den dagen. Det var den bästa dejten jag haft i hela mitt liv.

Vi umgicks under min hela vistelse i Toronto och han visade mig precis allt man behövde se. Efter min vecka i Toronto reste jag hem, tillbaka till verkligheten, men det kändes lite märkligt.

Det kändes mer än en semesterflört. Vi fortsatte att prata och efter några månader så frågade Dani om jag ville komma tillbaka till Toronto. Så tre månader efter den bästa dejten i mitt liv åkte jag tillbaka till Kanada. Efter den resan var det han och jag. Vi hade en långdistansrelation i 1,5 år tills vi tog beslutet att jag skulle flytta hit.

Under min tid på Coca-Cola tänkte jag alltid på att studera vidare men jag var för feg och jag kände att det var försent eller att jag var för gammal. Men i och med min flytt så tog jag beslutet att börja på college här i Toronto.

Min största passion här i livet var alltid skönhet och smink och nu hade jag en möjlighet att studera något jag faktiskt brinner för även fast det skulle innebära att börja om från noll. År 2020 tog jag examen från Humber college där jag studerade Cosmetic Management i två års tid. Och idag jobbar jag på MAC Cosmetics i Yorkdale Mall som säljare och make-up-artist, och jag är så glad att jag följde mitt hjärta.
Jag har lärt mig mycket om mig själv efter min korta tid här. Att packa upp hela sitt liv och lämna Sverige var så mycket svårare än vad jag trodde. Men jag är så stolt över mig själv över vad jag har åstadkommit och ser fram emot vad som komma skall.

Nu undrar ni säkert hur det gick med den bästa dejten i mitt liv? Jo, i november 2021 så friade han och i september 2022 säger vi I DO!

Tack för att ni tog er tid att läsa om mig! Jag ser fram emot att lära känna er och ses över våra SWEA-träffar. Att träffa andra svenskar ger mig glädje för det är en annan slags gemenskap och förståelse som man inte hittar någon annanstans.

Min största passion här i livet var alltid skönhet och smink och nu hade jag en möjlighet att studera något jag faktiskt brinner för även fast det skulle innebära att börja om från noll.
Funderar du också på att bli medlem i swea och har frågor kring detta?