Toronto

Om SWEA Toronto

unikt nätverk

SWEA Toronto bildades 1982, som den första SWEA-avdelningen utanför USA. Vi har idag cirka 200 medlemmar som bor i GTA, Ottawa, Barrie och runt om i Ontario.

Genom SWEA Toronto får du ett unikt kontaktnät av svensktalande kvinnor som delar erfarenheten av att vilja hålla det svenska språket och svenska traditioner vid liv, oavsett om du är här i Ontario med hela din svenska familj, har vuxit upp med en svensk förälder eller har svenska som andraspråk.

Vi finns även till hands om du behöver råd eller information vid olika situationer som kan uppstå när man har livet på två kontinenter.

aktiviteter & donationer

Varje månad ordnar vi ett stort antal aktiviteter, både i och utanför Toronto och i våra två lokala grupper i Ottawa och Barrie, samt online.

SWEA Toronto bidrar varje år med 30 000 $ i donationer och stipendier. Vi stödjer Svenska kyrkan, Svenska skolan i Toronto samt Toronto Swedish Folkdancers and Singers och vi delar ut stipendier till kanadensiska studenter för studier i Sverige. Vi samarbetar även med Business Sweden, Svenska Handelskammaren och svenska konsulatet.

Vår största inkomstkälla är den populära julmarknaden, Swedish Christmas Fair, som vi har organiserat i 40 år. Julmarknaden erbjuder tusentals besökare svensk mat, svensk design samt svenska traditioner.

 

I jubileumstidningen kan du läsa om SWEA Torontos historia sedan starten 1982. På omslaget är Marianne Enhörnings vackra tavla "We Look After Each Other" som skapades till vårt 40-årsjubileum.

Våra intressegrupper

SWEA Care

SWEA Care är en stödgrupp inom SWEA Toronto med syfte att hjälpa medlemmar och att finnas till som stöd lokalt när olika behov uppstår. Varje månad bjuder SWEA Care in alla medlemmar i SWEA Toronto…

Läs mer
Lingon-Barries

Vår nyaste grupp är gänget i Barrie! Då en stor del av våra medlemmar bor utanför Toronto är vi så glada att vi kan erbjuda lokala intressegrupper för fler av våra medlemmar runt om i…

Läs mer
Ottawa-gruppen

Sedan 2021 har vi (återigen) en lokal grupp med Sweor i Ottawa! Då en stor del av våra medlemmar bor utanför Toronto är vi så glada att vi kan erbjuda lokala intressegrupper för fler av…

Läs mer
SWEA Professional

SWEA Toronto har en lång tradition av aktiviteter på temat arbetsliv, som numera äger rum under namnet SWEA Professional. Syftet med gruppen är att yrkesverksamma Sweor kan träffas och byta erfarenheter och idéer. Den första…

Läs mer
Smaklökarna

Efter att ha setts via Zoom och pratat mat och delat recept under pandemin, har Smaklökarna nu börjat ses ute på olika restauranger i Toronto igen. En gång i månaden går vi ut och äter,…

Läs mer
Bokklubb Väst

Vår bokklubb i västra Toronto har 10 medlemmar och leds av Barbro Westin. Är du intresserad av Bokklubb Väst eller har frågor är du välkommen att höra av dig till Barbro: toronto.bokklubb@swea.org

Läs mer

Vill du veta mer? hör av dig till oss!

toronto.info@swea.org

Möt en Swea

Ingrid Taheri

Member SWEA Toronto

För snart tio år sedan bestämde jag mig för att starta en välgörenhetsorganisation, High Notes Avante, med syftet att använda konst till att skapa nya relationer och knyta samman människor som har drabbats av psykisk sjukdom.

Läs mer
Karin Taylor

Member SWEA Toronto

Sedan två år tillbaka har jag jobbat som mäklare här i Barrie och områdena runt om. Som dom flesta vet som ny mäklare och egenföretagare är det word of mouth och nätverkande som gäller.

Läs mer
Grethe Liverud

Member SWEA Toronto

När jag kom till Toronto arbetade jag i flera år i större företag och det var jobbstressen som fick mig att börja med yoga. Yogan förändrade mitt liv och hur jag ser på mig själv och omvärlden.

Läs mer
Maria Thorsson

Member SWEA Toronto

Första gången jag arbetade utomlands var i Egypten som dykinstruktör i Röda havet. Efter det utbildade jag mig till präst, något som jag alltid burit med mig att jag skulle göra.

Läs mer
Dalila Fransson

Member SWEA Toronto

Min största passion här i livet var alltid skönhet och smink och nu hade jag en möjlighet att studera något jag faktiskt brinner för även fast det skulle innebära att börja om från noll.

Läs mer
Ylva-Kristina Osterman

Member SWEA Toronto

Här i Kanada har jag dessutom haft möjlighet att lära mig av ursprungsfolken. När jag träffade Manyhorses, en av medicinmännen, kändes det som att en borttappad pusselbit fann sin plats inom mig.

Läs mer
Kajsa Norman

Member SWEA Toronto

Kajsa Norman tog 2021 tillsammans med sin dotter Noelle över Swedish Press, Kanadas enda svenska tidning, som kommit ut ända sedan 1929.

Läs mer
Anna Tvinnereim

Member SWEA SWEA International

Jag skulle peppa vem som helst att ta steget till att prova på något nytt eller något man går omkring och undrar över. Att misslyckas är inget att vara rädd för, erfarenheter trumfar allt!

Läs mer
My Johansson-Ganjoo

Member SWEA Toronto

Förutom konst har jag alltid haft ett otroligt stort kläd- och modeintresse. Jag började köpa vintagekläder i tonåren och har alltid gillat att sticka och sy.

Läs mer