Möt en swea

Grethe Liverud

Hej!

Jag heter Grethe och har bott i Toronto sedan 2006. Jag är hälften norsk, hälften japansk och är född och uppvuxen i Sarpsborg i Norge som inte ligger så långt från den svenska gränsen. Jag kan både det svenska språket och kulturen väl eftersom jag ofta reste till Sverige när jag bodde i Norge.

Innan jag kom till Toronto bodde jag i Japan i två år som en del av mina studier i det japanska språket och kulturen. Där träffade jag min kanadensiska pojkvän, Ryan, och sedan dess har vi bott tillsammans här i Toronto.

När jag kom till Toronto arbetade jag i flera år i större företag och det var jobbstressen som fick mig att börja med yoga. Yogan förändrade mitt liv och hur jag ser på mig själv och omvärlden. Jag ville dela yogans många helande egenskaper med andra människor, så jag utbildade mig till yogainstruktör. Jag har undervisat i yoga sedan 2011 och älskar att hjälpa andra människor.

Jag arbetar också heltid som sourcing-expert på Loblaw Companies Limited som Associate Sourcing Manager. Balans är viktigt för mig och jag tycker verkligen om att jobba där på heltid och undervisa yoga på deltid.

Pandemin har varit och är en mycket svår tid för de flesta och jag har själv kämpat mycket med osäkerheten kring den. Yogan har hjälpt mig att hantera stress och osäkerhet bättre. När du inte kan ändra situationen kan yogan hjälpa till att stärka din mentala hälsa så att du blir starkare för att klara olika utmaningar.

Just nu studerar jag yogaterapi där man använder olika delar av yoga som fysiska övningar, meditation, andningsövningar och ljud för att hjälpa andra människor att främja hälsa och lindra sjukdomar och besvär. Jag är inne i den sista fasen av mina studier och gör praktik genom att arbeta privat med klienter med olika behov.

Som en del av min praktik söker jag klienter som kan avsätta tid för 4 privata yogaterapi-timmar med mig antingen via Zoom eller personligen till ett reducerat pris för SWEA-medlemmar. Om du är intresserad eller vill ha mer information kan du kontakta mig: liverud@gmail.com.

Förutom yoga och arbete älskar jag att resa och umgås med vänner och familj. Jag är också aktiv i flera nätverksgrupper i Toronto, till exempel Live Your Potential och SWEA Professional.

När jag kom till Toronto arbetade jag i flera år i större företag och det var jobbstressen som fick mig att börja med yoga. Yogan förändrade mitt liv och hur jag ser på mig själv och omvärlden.
Funderar du också på att bli medlem i swea och har frågor kring detta?