Möt en swea

Karin Taylor

Hej!

Jag heter Karin (f.d. Lagergren) Taylor, född och uppvuxen i Vallentuna, ett par mil norr om Stockholm. I Vallentuna bodde jag i 23 år tills jag kände att det var dags att uppleva mer av världen och beslutade mig för att studera Travel Industry Management i Davie utanför Fort Lauderdale, Florida. Jag skulle vara borta i ett år…

Det är nu 23 år sedan jag ”lämnade” Sverige och blev insvuren kanadensisk medborgare den 18e december 2021, över Zoom. Fortfarande svensk medborgare också förstås!

Under mitt första år på college träffade jag en kanadensare, Steve från Halifax, min make sedan 20 år. Efter ett par fantastiska och lärorika år på college i Florida flyttade Steve hem till Kanada och jag till Sverige. Vi hade ett långdistansförhållande i ett år innan vi flyttade tillbaks till Florida 2002.

Den här gången hamnade vi i Fort Myers i sydvästra Florida. Steve startade eget företag, först som mobil båtmekaniker, sen båtuthyrning och till slutlig Carefree Boat Club SW Florida. Jag jobbade som Catering Manager (Event Planner) för flera hotell, bland annat Holiday Inn Fort Myers Beach där jag under mina tre år planerade och verkställde mer än 120 strandbröllop och mottagningar – utan bridezillas ska tilläggas!.

Jag fortsatte min karriär på Hyatt Regency Coconut Point Resort & Spa i Bonita Springs, men med inriktning på företag (företagskonferenser, möten, fester och get-aways), och sedan vidare till ett annat hotell som Executive Assistant to the General Manager.

Under dessa år i Florida föddes vår son Liam och fem år senare vår dotter Hanna. Vi flyttade till Barrie 2013 där Steve expanderade sitt företag Carefree Boat Club (Lake Simcoe) till Lefroy Harbour Resorts och var den första båtklubben att öppna i Kanada. Besök gärna www.carefreeboatclub.ca – det är inte som den traditionella båtklubben som man tror det är.

När jag fick mitt Permanent Resident-kort började jag jobba med Steve i båtklubben. Det tog några år innan det tog fart, men i år öppnade han en andra klubb på Wye Heritage Marina i Midland. De två båtklubbarna vi hade i Florida sålde vi för några år sedan och beslutade oss för att till slut sälja huset i Fort Myers också. Men jag måste nog medge att jag saknar det, efter 20 år av Floridas fina stränder och varma vindar.

Sedan två år tillbaka har jag jobbat som mäklare här i Barrie och områdena runt om. Jag tog min mäklarlicens i slutet av 2019 och som dom flesta vet som ny mäklare och egenföretagare är det word of mouth och nätverkande som gäller. Det har varit två tuffa år i och med pandemin och inga sociala umgängen, men trots det är det en spännande karriär och jag ser fram emot 2022!

Jag tror på att se det positiva i livet och tycker om att lära känna nya människor och träffas på en fika när det tillåts. Jag älskar att umgås med familjen, att resa, åka båt, rita, läsa, måla och baka, och håller hårt på dom svenska traditionerna som jag växte upp med. Jag har pratat svenska med mina barn sedan födseln och hoppas att dom en dag kommer att förstå varför jag envisas med det. Vi försöker att åka hem till Sverige och hälsa på mina föräldrar i Karlstad och brorsan utanför Stockholm så ofta vi kan, men tyvärr går tiden alldeles för fort och det blir inte så ofta som man vill.

Visst saknar man familj och vänner så otroligt när man bor så långt hemifrån, men tackar teknologins framsteg för att det gör det så lätt att ”ses” och pratas vid.

Tack för att ni tog er tid att läsa om mig och mitt liv över dom senaste 23 åren. Jag hoppas att få träffa många av er på SWEAs sammankomster inom en snar framtid, vare sig det är via Zoom eller personligen.

Kontakta mig gärna om ni har frågor angående bostadsmarknaden eller bara vill lära känna mig. Kika gärna på min hemsida www.HomeIsHere.ca, och följ mig på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn!

Tack och varma hälsningar!

Sedan två år tillbaka har jag jobbat som mäklare här i Barrie och områdena runt om. Som dom flesta vet som ny mäklare och egenföretagare är det word of mouth och nätverkande som gäller.
Funderar du också på att bli medlem i swea och har frågor kring detta?